Γκουσμάνια κόκκινη μινορ

Γκουσμάνια κόκκινη μινορ

Η Γκουσμανια minor της οικογένειας bromeliads είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτα για εσωτερικό χώρο. Έχουν  μακριά, στενά και λαμπερά πράσινα φύλλα που βρίσκονται τέλεια κατανεμημένα περιμετρικά από το άνθος.Η αγορά της θα προσφέρει στον παραλήπτη  ένα φυτό με έντονο χρώμα  για πολλές εβδομάδες με ελάχιστη ή σχεδόν καμία προσπάθεια.

Συνοδεύεται με ΔΩΡΟ το πήλινο κασπώ

Σχόλια & πληροφορίες

Διαλέξτε περιτύλιγμα:

Special offer! Special offer!
19,00 €

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο -ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ημέρα παράδοσης επιλέγετε απο εσας μετα την εγγραφή

2153 τεμάχια σε απόθεμα

Ανθοδέτης
Milva Flowers - David R.
Επιχείρηση
Milva stores

Περιποίηση του φυτού Γκουσμανια

 

Φως: Έμμεσο φως ή μέτρια σκιά. Μην την εκθέτετε σε απευθείας ηλιακό φως.

Νερό:  Βάλτε λίγο νερό στο κεντρικό άνθος και στο χώμα. Αλλαγή συχνά με καθαρό νερό για να μην σαπίσει. Αποφύγετε το καθημερινό πότισμα, αν είναι δυνατόν... Κατά τη διάρκεια που ο αέρας είναι παγωμένος  , μπορείτε να ποτίζεται ελαφρά στο έδαφος, με ένα ποτήρι νερό. 

Θερμοκρασία: Μέχρι 40 βαθμούς ή υψηλότερη. Ένα ζεστό σπίτι με υψηλή υγρασία και ζέστη εκτιμάτε από τις bromeliads. 

Έδαφος: Κάθε ελαφρύ μείγμα χώματος γιατί είναι αεροφόρα και στην ουσία χρησιμοποιούν τις ρίζες για στήριξη. 

Λίπασμα: Λίπανση με πολύ προσοχή και με ένα υγρό λίπασμα κατά τη διάρκεια της πολλαπλασιαστικής περιόδου.

Διάδοση:

Μόλις το κεντρικό λουλούδι χαλάσει, κόψτε το χαμηλά. Το μητρικό φυτό θα αρχίσει σύντομα να πολλαπλασιάζετε, και νέα φυτά θα προκύψουν. Όταν τα νέα φυτά είναι μερικά εκατοστά,  το μητρικό φυτό ψάχνει χώρο να συνεχίσει να πολλαπλασιάζεται, κόψτε το μητρικό φυτό πίσω κοντά στο έδαφος, προσέχοντας να μην καταστρέψετε το νεαρό απόγονο. Αυτά τα νέα bromeliads μπορούν να μεταφυτευτούν ξεχωριστά σε μικρές γλάστρες, ή προς τα αριστερά και δεξιά για να σχηματίσουν μια συστάδα. Βεβαιωθείτε ότι οι νέες bromeliads είναι καλά τοποθετημένες και έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί έχουν την τάση να πέφτουν πάνω από τα υπόλοιπα ριζικά συστήματα και να τα αποδυναμώνουν.

Μεταφύτευση:

Μεγάλες Γκουσμανιες  bromeliads δεν πρέπει να μεταφυτεύονται. Μικρότερες bromeliads μπορούν να μεταφυτευτούν σε γλάστρες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα ώριμο λουλούδι Guzmania είναι μια αρκετά βαρύ  και θα πέσει αν δεν το υποστηρίξετε με  καλαμάκια ή οτιδήποτε άλλο.

Ποικιλίες:

Αν και υπάρχουν πολλές ποικιλίες Γκουσμάνιες   για καλλιέργεια, με διαφορά ο πιο δημοφιλής στο εμπόριο είναι η lingulata και η sanguinea. Τα εργαστήρια έχουν εργαστεί με αυτά τα φυτά πάρα πολύ και παράγουν μια καταπληκτική σειρά των λουλουδιών σε διάφορα χρώματα. Οι Κόκκινες ποικιλίες, είναι το δημοφιλέστερο χρώμα, αλλά υπάρχουν σε πολλά χρώματα ακόμα όπως κίτρινο, λευκό, πορτοκαλί, μοβ και.

Συμβουλές του καλλιεργητή:

Η Γκουζμάνια είναι χαρακτηριστικό φυτό της οικογένειας των bromeliads. Οι δύο καλύτερες συμβουλές για την επιτυχία είναι οι εξής: Παρότι ζουν και χωρίς πολύ χώμα το καλύτερο είναι το φυτό να είναι σε γλάστρα και έτσι θα έχει άφθονη ζεστασιά και υγρασία. Εάν η Γκουζμανια  είναι εκτεθειμένη στο κρύο, πάρτε ένα φλιτζάνι και γεμίστε το με ζεστό νερό με την πρώτη ευκαιρία. Αυτά τα φυτά εγκλιματίζονται στο φως ανάλογα με τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε, καθώς και ορισμένες άλλες bromeliads, με κάθε μεταφορά και αλλαγή χώρου να εισαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την έκθεση της σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

  • Υψος: 21εκ
From Title Σχόλιο
2012-11-03 Μαρκόπουλος Γ. Κύριος Πολύ καλη τιμη! Σας Ευχαριστω!

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν ένα νέο σχόλιο

?

Server SSL Certificate